Poznań - płw. Helski

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Korkow moze nie ma ale bujamy sie jednym pasem czasem jakims poboczem. Bedzie gorzej a lepiej dopiero jak skoncza. Sprawdzalem w srode dlatego najlepsza alternatywa za dnia to 50tka i S8
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9942
      • Ford

Zamieszczone przez Maicroft
      Korkow moze nie ma ale bujamy sie jednym pasem czasem jakims poboczem. Bedzie gorzej a lepiej dopiero jak skoncza. Sprawdzalem w srode dlatego najlepsza alternatywa za dnia to 50tka i S8
      Jak remont będzie w Nadarzynie uciążliwy, to będzie można to miasteczko ominąć skręcając w Mszczonowie na autostradę A2. Narazie ja takiej opcji nie muszę używać...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Tomato
        Rider
        • 2010
        • 303
        • Volkswagen
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

no i się nam lato zaczyna widać po ilości samochodów w rumi i redzie...

Komentarz

• sebastian7905
          RS
          • 2009
          • 3488
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Tomato, to dopiero początek
          Sebastian
          Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
          Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
          Była Black ELEGANCE by sebastian7905
          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Wojtas_Poznań
            RS
            • 2010
            • 2822

no dobra.... wróciłem :P

jakby ktoś był zainteresowany, w miarę najświeższe wieści z frontu są następujące:

- sezon chyba się już zaczął, w Jastarnii od 16.06 mega dużo ludziów remontują ul. Mickiewicza (przelotowa na Hel) -> wymiana asfaltu + układanie nowych chodników (na sporych odcinkach wogóle go nie ma, tylko wały ziemne - akurat ekipy były w trakcie prac i trzeba uważać na wpier.... się pod maskę koparki :diabelski_usmiech), dodatkowo mniej więcej na wysokości przystani jachtowej zrobili drugie rondo .... świateł i ruchu wahadłowego już nie było, jak jechałem jedyna szansa że poleci się szybciej jest taka, że 99% jadących przed Wami w drodze na Hel, skręci do Biedronki w Jastarnii (jest na wlocie od strony Władka, zaraz obok stacji benzynowej :P) :lol:

- w nocy jedzie się na lajcie 8) na Płw Helski wjeżdżałem ok 2:00 w nocy - pustka totalna !! na drodze, jak kto chce to może nawet pasem pod prąd zapier..... :lol: ale to mówimy o I połowie czerwca a nie o lipcu/sierpniu :P
            z Poznania start o 20:30, najpierw potestowałem prawy pas S-piątki na Gniezno, dalej przez Bydzię ... starą trasą przez Tczew itp, bo stwierdziłem że mi się nigdzie nie spieszy i z A1 korzystać nie będę 8) potem obwodnica 3-miasta, itp itd generalnie wlokłem się niemiłosiernie, do celu dojeżdżając o 2:30, czyli bite 6 godz "jazdy"..... relaks pełen, żadnych korków, cisza spokój, trzeba jedynie uważać żeby nie zasnąć za kierownicą :wink:

- pociąg na Hel już jeździ !! (albo jeździł :P), bo parę razy widziałem go na własne oczy przechodząc przez tory na plażę :szeroki_usmiech jednom razom to ludzie jechali jak sardynki w puszcze, tyle ich było w środku :shock: co nie znaczy że wszystko jest na cacy, gdzieś tam po drodze widziałem że jeszcze coś rzeźbią (tory, perony, przejazdy/przejścia) :idea:

jak ktoś ma parcie na Płw polecam jazdę późnym wieczorem lub w nocy... no i powrót oczywiście też bo w dzień bywa różnie i w większości przypadków trafia się na niezły sajgon po drodze :P generalnie to dobre miejsce dla leniuchow którzy chcą odpocząć od korzystania z samochodu, albo ew. potrenować częste stanie w korkach lub turlanie się 40km/h za juratą na serpentynach w kierunku helu

jak kogoś interesują ceny żarcia, picia, itp to zapraszam na PW, bo nie chce mi się teraz pisać kolejnych poematów
            SPOT Poznań:
            .....
            ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

Pracuję...